top of page
Omkirken2.png

DØDSFALD

Ved alvorlig sygdom og dødsleje er man altid velkommen til at kontakte sognepræsten og aftale et besøg, i hjemmet eller på sygehus eller plejehjem.

 

Det kan være en god og værdig oplevelse at holde hjemmealtergang omkring den døende, og præsten har pligt til at komme når som helst det måtte ønskes og holde hjemmealtergang.

 

Pårørende til en afdød skal anmode sognepræsten om begravelse eller ligbrænding snarest muligt efter dødsfaldet. Dette gælder, uanset om afdøde var medlem af folkekirken eller ej.

 

Ved kirkelig begravelse må den, der sørger for begravelsen, træffe aftale med sognepræsten om tidspunktet for og forløbet af begravelseshøjtideligheden.

Sognepræsten undersøger, om begravelsen kan gennemføres som ønsket.

 

Dødsanmeldelsen udfyldes oftest i samarbejde med den bedemand, som ordner de praktiske ting omkring dødsfaldet. Dødsanmeldelsen sendes til Skjern kirkekontor og derfra underrettes skifteret, folkeregister og andre myndigheder.

 

Ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse, kontaktes sognepræsten, og der aftales tid og sted for begravelsen/bisættelsen og en forudgående samtale. Sognepræsten kommer altid gerne på besøg i hjemmet, ligesom man altid er velkommen til at kontakte præsten om en samtale.
På Nr. Omme kirkegård findes forskellige gravstedsformer for kister og urner. Se folder 

På https://www.personregistrering.dk findes yderligere oplysninger vedrørende personregistrering. 

bottom of page